Lees de eerste ervaringen van Stenden Hogeschool met Xedule

Lees hier verder

Roosteren-nieuwe stijl bij HAN Sport en Bewegen

Verder lezen

Summa College, onderwijslogistiek in een nieuwe organisatie

Verder lezen

Alfa College realiseert totaaloplossing onderwijslogistiek

Verder lezen

Nieuw logistiek concept voor Netwerkschool ROC Nijmegen

Verder lezen

Alfa-college werkt aan integrale oplossing voor de ondersteuning van de onderwijslogistiek

"Net als veel andere onderwijsinstellingen is het voor het Alfa-college een blijvende uitdaging om onze onderwijsprogramma's zo te organiseren, dat de inhoudelijke kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk gewaarborgd wordt en we flexibel kunnen meebewegen met de behoefte in de markt."

henk_publ

Aan het woord is Henk Knevelbaard, informatiemanager bij het Alfa-college. Het Alfa-college is een mbo-instelling met locaties in Groningen, Hoogeveen, Assen en Hardenberg met totaal ongeveer 11.000 studenten.

"Veel informatie die nodig is voor het logistieke proces wordt vastgelegd in meerdere systemen. Voorbeelden hiervan zijn gegevens en keuzes van studenten, de onderwijsproducten en het rooster. Het gaat erom dat we deze gegevens zo gebruiken dat het leidt tot een efficiënte organisatie. Hiervoor is het noodzakelijk dat deze systemen goed met elkaar kunnen 'praten' ", aldus Henk Knevelbaard.

De doelstellingen van het Alfa-college

Om te komen tot het gewenste resultaat, heeft het Alfa-college zich de volgende hoofddoelen gesteld:

  • Betere ondersteuning van het onderwijs;
  • Vergroten van de gebruikerstevredenheid;
  • Verbeteren van zowel de efficiency als de flexibiliteit;
  • Borgen van de continuïteit;
  • Adequaat kunnen inspelen op veranderingen.

Henk Knevelbaard: "De doelstellingen die we hebben vastgesteld hebben we vertaald naar programmadoelen, welke bepalend zijn geweest voor de selectie van de ondersteunende systemen. Denk hierbij aan het doelmatiger omgaan met resources, betere ondersteuning van individueel onderwijs, betere ondersteuning voor het inschrijven op keuzevakken, workshops en gekanteld roosteren"

Gekozen oplossing

Het Alfa-college heeft er voor gekozen om samen met Up Learning en Advitrae te werken aan één integrale oplossing ter ondersteuning van het onderwijslogistieke proces. Dit door een samenspel van de applicaties Eduarte en Xedule, die frequent met elkaar gegevens uitwisselen op basis van webservices.

"De eerste ervaringen met de gekozen totaaloplossing zijn veelbelovend. De roosters die we met Xedule opleveren zijn van een zeer hoog niveau en hebben nu al aantoonbaar geleid tot het efficiënter inzetten van met name de lokalen".

Over de integratie tussen EduArte en Xedule zegt Henk Knevelbaard het volgende: "Natuurlijk zijn we nog niet op het gewenste niveau van de integratie en borging van de kwaliteit van de informatie. We werken samen met de leveranciers aan het uitbreiden en verbeteren van de integratie tussen beide applicaties. We plukken nu echter al de vruchten van de gekozen aanpak. We winnen nu al tijd door het niet langer dubbel vastleggen van diverse logistieke gegevens, er wordt meer op een gestandaardiseerde wijze gewerkt en de roosters worden met één druk op de knop vanuit Xedule naar EduArte gestuurd".

Voor meer informatie over de aanpak van de implementatie en de resultaten van de gekozen oplossing kunt u contact met ons of met Henk Knevelbaard opnemen. Wij vertellen u er graag meer over.

Alfa College foto