Roosteren-nieuwe stijl bij HAN Sport en Bewegen

Verder lezen

Nieuw logistiek concept voor Netwerkschool ROC Nijmegen

Verder lezen

Lees de eerste ervaringen van Stenden Hogeschool met Xedule

Lees hier verder

Alfa College realiseert totaaloplossing onderwijslogistiek

Verder lezen

Summa College, onderwijslogistiek in een nieuwe organisatie

Verder lezen

Remy Pisters van SintLucas over het werken met Xedule

Enkele jaren geleden heeft SintLucas gekozen voor Xedule. Tijd om één van de schoolleiders van SintLucas, Remy Pisters, aan het woord te laten over de keuze voor Xedule en de resultaten die geboekt zijn.

"Om een fors aantal logistieke uitdagingen binnen SintLucas het hoofd te kunnen bieden, is enige jaren geleden de noodzaak ontstaan naar een betere ondersteuning voor het planning- en roosterproces", aldus Remy Pisters.

De logistieke uitdagingen van SintLucas

  • Inzetplanning was op basis van Excel per team, waardoor er geen algemeen overzicht was;
  • Roosterproces duurde te lang;
  • Alle plannings- en roosterinformatie zat voornamelijk in het hoofd van de roostermaker;
  • Regelmatige veranderende onderwijsconcepten;
  • Faciliteren keuzetrajecten (efficiënt clusteren, individu als uitgangspunt).

Remy: "We zijn op zoek gegaan naar een applicatie die ons de mogelijkheid bood een gestructureerde aanpak van het plannen en roosteren van het onderwijs voor het hele instituut te introduceren en de keuze is daarbij gevallen op Xedule".
Binnen SintLucas wordt Xedule ingezet voor de volledige cyclus van het planning- en roosterproces, waarbij het basisrooster wordt ingelezen in Magister voor de registratie van de aan- en afwezigheid.

"De reden dat onze keuze is gevallen op Xedule is vooral vanwege de integrale benadering van de inzetplanning en de roostering. Daarnaast biedt Xedule een grote meerwaarde op een aantal andere aspecten. Zo hebben we nu een totaalplanning voor alle teams, kunnen we individuele roosters maken met de mogelijkheid tot het faciliteren van keuzetrajecten en zijn we in staat om meerdere scenario's door te rekenen".

Eén van de belangrijke stappen die gezet zijn tijdens de implementatie van Xedule, is de introductie van een logistieke planningskalender. Een kalender die de teams en roostermakers ondersteunt bij het tijdig aanleveren van de juiste gegevens.
"Een sterk punt van Xedule is dat het niet alleen de logistieke gegevens registreert, maar dat het ondersteuning biedt bij het doorlopen van de logistieke processen" gaat Remy verder. "in combinatie met de kalender weet iedereen precies op welk moment de teams bepaalde gegevens moet aanleveren. De gevraagde gegevens zijn vervolgens opgedeeld in kleine, werkbare, processtappen".

Wat heeft Xedule tot nu toe opgeleverd?

  • Inzicht tijdens het planningsproces;
  • Duidelijke overdracht van doorgerekende en gecontroleerde informatie naar roosterbureau;
  • Koppeling planning en realisatie;
  • Duidelijkheid voor medewerkers over hun inzet (Persoonlijk Inzet Plan);
  • Levert veel management informatie (vooraf en achteraf).

"Uiteraard hebben wij nog wat aanvullende wensen, waarbij een meer moderne en uitgebreidere integratie met Magister één van de belangrijkste is. Zodra deze integratie er is, worden we nog beter ondersteund in het logistieke proces en kunnen onnodige handmatige handelingen verder gereduceerd worden".

Over SintLucas:

SintLucas is een (V)MBO vakschool, gevestigd op twee locaties in Boxtel en Eindhoven. Met een team van ongeveer 200 docenten worden ruim 3.000 studenten voorbereid in de creatieve beroepsvaardigheden en kennis.

Voor meer informatie over de inzet van Xedule binnen SintLucas kunt u contact met ons of met Remy Pisters opnemen. Wij vertellen u er graag meer over.

SintLucas foto