Roosteren-nieuwe stijl bij HAN Sport en Bewegen

Verder lezen

Summa College, onderwijslogistiek in een nieuwe organisatie

Verder lezen

Nieuw logistiek concept voor Netwerkschool ROC Nijmegen

Verder lezen

Alfa College realiseert totaaloplossing onderwijslogistiek

Verder lezen

Lees de eerste ervaringen van Stenden Hogeschool met Xedule

Lees hier verder

Summa College over onderwijslogistiek in een nieuwe organisatie

In de organisatie van het Summa College zijn de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd. Hiervoor heeft het Summa College twee programma´s opgestart: Team Focus en Team Support. In het programma Team Focus zijn de onderwijs teams centraal komen te staan in de onderwijsorganisatie. Het programma Team Support had tot doel een herinrichting van de ondersteunende organisatie ten behoeve van de onderwijsteams. Een gevolg hiervan was dat het aantal FTE voor ondersteunende diensten fors is terug gebracht.

advitrae-3dec-4399_598x399

Het Summa College bestaat uit 22 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs met ongeveer 18.000 studenten. Deze branchegerichte scholen verzorgen meer dan 250 beroepsopleidingen in verschillende leerwegen en op verschillende niveaus alsmede voortgezet onderwijs en volwasseneneducatie.

"Om de doelstellingen te behalen moesten we radicaal anders leren werken. Incrementele wijzigingen zouden ons niet het gewenste resultaat brengen." Zegt Hans Verhees, cluster controller van het Summa College.

"Een van de wijzigingen die we doorgevoerd hebben is het werken met een nieuw planning- en roostersysteem, waarbij de keuze is gevallen op Xedule."

Inmiddels zijn alle teams en roostermakers van het Summa College voorbereid op het werken met Xedule en zijn de roosters van het nieuwe schooljaar met Xedule gemaakt.

"Xedule biedt ons de mogelijkheid om de onderwijsinformatie direct op te halen bij de onderwijsteams en zonder extra werk beschikbaar te stellen aan het roosterbureau. Onze doelstelling is Xedule zo breed mogelijk in te zetten dat dit ons een besparing gaat opleveren in het aantal FTE dat tot nu toe verantwoordelijk was voor het verzamelen van de benodigde data en het inkloppen in de diverse systemen "

Onderwijslogistiek heeft een belangrijke rol gekregen binnen het Summa College. Door een procesmatige aanpak van het plannen en roosteren en het vroegtijdig inzicht krijgen in de prestaties m.b.t. de inzet van personeel en faciliteiten is een grote stap gezet richting het efficiënt inplannen van genoemde resources en daarmee de betaalbaarheid van het onderwijs.

"Onderwijsteams maken met behulp van Xedule hun jaarplanningen. Deze informatie biedt ons de mogelijkheid te sturen op de inzet van personeel en lokalen en zijn we in staat al in een vroeg stadium mogelijke knelpunten voor het rooster op te pakken" gaat Hans verder, "Dezelfde informatie kan vervolgens direct gebruikt worden om te roosteren."

Voor meer informatie over de aanpak van de implementatie en de resultaten van de gekozen oplossing kunt u contact met ons of met Hans Verhees opnemen. Wij vertellen u er graag meer over.